Harold Goessens

secretaris en penningmeester a.i. bestuur GroenLinks Gelderland

Leden van GroenLinks hebben recht op een goedlopende provinciale afdeling, goede informatie over wat er in “Arnhem” over hun gemeente of regio wordt beslist en hoe we daar met onze fractie in de Provinciale Staten een Groenlinkse richting aan geven.

 

Dat stond me voor ogen toe ik me kandidaat stelde als secretaris van het Gelderse afdelingsbestuur. Ik voelde me dan ook vereerd toen de ledenvergadering me in april 2019 als bestuurslid benoemde.

Als afdelingsvoorzitter van de afdeling Culemborg heb ik me altijd ingezet voor een goed overleg in de regio. Een gemeente is geen eiland, althans niet in Gelderland. Veel beleid wordt in gemeenschappelijke regelingen met andere gemeenten uitgevoerd. Regionale samenwerking is dus ook voor gemeentelijke GroenLinks fracties én afdelingen van groot belang. Vanuit het provinciale bestuur kunnen we daar een bijdrage aan leveren. 

Ik ben vanaf 2004 actief voor de partij. In eerste instantie alleen tijdens campagnes en tussen 2009 en 2019 als afdelingsvoorzitter in Culemborg. Tussen 2010 en 2018 was ik ook commissielid (burgerraadslid) in de gemeenteraad.

Interesse in de politiek, lokaal, nationaal en internationaal, was er al tijdens mijn middelbare schooltijd en toen ik de jaren tachtig in Nijmegen Sociale Geografie studeerde was ik actief in de plaatselijke Vredeswinkel en als vrijwilliger bij vredesbeweging Pax Christi (later samengegaan met IKV en nu bekend als PAX).

Sinds 1994 woon ik met mijn vriendin in Culemborg en werk ik als directiesecretaris/hr-adviseur bij Fairtrade Original.  Daarnaast ben ik trotse vader van twee millennials waarvan er een reeds het huis uit is.

Binnen het Gelderse bestuur ben ik contactpersoon voor de afdelingen: Beuningen, Bommelerwaard, Boven-Betuwe, Culemborg, Tiel en West Betuwe

Ik ben bereikbaar via BestuurGelderland@Groenlinks.nl