Susanna Kamminga

Fractielid

“Vorm kan inhoud doen verdwijnen, maar ook versterken.”

Bovenstaande zin las ik op 16 oktober 2018 in de nrc next. De zin stond in de column van Ellen Deckwitz. Een zin naar mijn hart. Want de regels in Nederland zorgen er soms maar al te vaak voor dat de menselijke maat ver te zoeken is.

Als jurist en geestelijk verzorger zoek ik naar de balans. Een balans tussen menselijke maat en regels. Regels zijn er naar mijn idee om orde te scheppen, zodat mensen samen kunnen leven. Tegelijk dienen regels de meest kwetsbare mensen te beschermen en dus te versterken. Wanneer regels niet op deze wijze gebruikt worden, dan is het code rood in plaats van het rood van de solidariteit.

 

Het is mijn intentie om de rode draad van de solidariteit in elke beslissing of besluit binnen de politiek van de provincie Gelderland te zoeken. Of het nu gaat om de lokale economie, ruimtelijke ontwikkeling of duurzaamheid.

 

Gelderland heeft veel te bieden. Denk aan het land van Maas en Waal, het prachtige Montfertland en de Liemers, de Wodanseiken bij Wolfheze, de Duivelsberg in de buurt van Nijmegen en al die andere onbenoemd gebleven prachtige plaatsen. Daarom ga ik me inzetten voor de juiste balans, met solidariteit en duurzaamheid voorop.