GroenLinks wil dat de provincie veel meer ambitie toont: onze natuur versterkt en bossen en insecten redt. Wat GroenLinks betreft, breiden we de bossen zelfs uit. En maken we met groene corridors meer leefruimte voor wilde dieren. We beperken de jacht tot het minimum en oorspronkelijke bewoners van onze bossen, zoals de wolf, zijn welkom. Tegelijk helpen we dierenhouders zich hiertegen te beschermen.

Natuurlijk is er ook ruimte nodig voor wonen en werken. Maar we offeren natuurgebieden en waardevolle natuurelementen niet op voor bouwprojecten. Toerisme is welkom, maar daarbij staan natuur, rust en ruimte voorop. Daar komen de toeristen ook voor. De vele vrijwilligers die zich inzetten voor de natuur zijn onmisbaar en verdienen onze actieve steun.

Kaart Gelderland met tekst Gelderland: mooi, sociaal en klimaatneutraal

GELDERLAND: MOOI, SOCIAAL EN KLIMAATNEUTRAAL

De komende jaren zijn cruciaal. GroenLinks wil van Gelderland een mooie, sociale en klimaatneutrale provincie maken. De belangrijke besluiten daarover nemen we samen, want Gelderland is van ons allemaal. GroenLinks heeft heldere ideeën: als wij het voor het zeggen krijgen, wordt dit de fijnste, gezondste en mooiste provincie van het land. In ons Gelderland wil je nooit meer weg.