1. Klimaat begint lokaal

De klimaatdoelen van Nederland worden in de Tweede Kamer bepaald, maar gemeenten zijn verantwoordelijk voor het praktische beleid om die doelen te halen. Om klimaatbeleid te krijgen dat écht werkt is het dus belangrijk dat er ook lokaal ambitieuze klimaatplannen worden gemaakt om de klimaatdoelen te halen. In de Gelderse gemeente Bronckhorst diende GroenLinks met succes een motie in om statiegeld op kleine petflessen en blikjes in te voeren.

2. Meer groen in jouw gemeente

Een stem op GroenLinks draagt niet alleen bij aan een duurzamere, maar ook een groenere gemeente. In de gemeenten waar GroenLinks in het college zit, bevorderen we biodiversiteit en de aanleg van meer groen in de openbare ruimte.

3. Voor een gemeente die opkomt voor kwetsbare groepen

De ongelijkheid in ons land blijft groeien. Terwijl het vermogen van de allerrijksten nauwelijks wordt belast, stijgt het minimumloon voor werkenden maar minimaal. Steeds meer mensen die werken kunnen niet meer rondkomen. Zo werd er in Culemborg een jongerenfonds opgericht, dat jongeren van 18 t/m 27 jaar met schulden gaat helpen met het aflossen van hun schulden, en het bouwen aan een betere toekomst.

4. Wonen is een recht

Wonen is een recht. Huizen zijn geen beleggingen, huizen zijn er om in te wonen. Het wordt steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden, de huizenprijzen en huurprijzen gaan door het dak. Dit moet echt anders. Ook lokaal zet GroenLinks zich in om de wooncrisis te bestrijden en om wonen betaalbaar te maken voor iedereen.

Stem 14, 15 en 16 maart GroenLinks! 💚