Nieuws

GroenLinks Gelderland vraagt breder onderzoek naar effecten van verlaging van de maximumsnelheid op de verkeersveiligheid

De fractie van GroenLinks Gelderland wil graag een breder onderzoek naar de positieve gevolgen van de verlaging van de maximumsnelheid op provinciale wegen. Aanleiding voor mondelinge vragen hierover aan het College van Gedeputeerde Staten, is een proef die de provincie vorige maand is gestart met een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur in plaats van 80 kilometer per uur op de N348 bij Spankeren in de gemeente Rheden. De provincie is deze proef gestart omdat omwonenden en de gemeente hebben aangegeven dat de verkeersveiligheid op dit wegdeel te wensen overlaat. Dit is op zich positief, maar er wordt helaas met twee maten gemeten. Even verderop op de N348 bij Eefde bestaan dezelfde zorgen, maar daar lijkt GS een proef met een lagere snelheid koste wat kost te willen voorkomen.

Lees verder

Lelystad Airport

De ‘lelijke’ waarheid over de uitbreiding

U heeft er vast al over gehoord of gelezen: ineens is er ophef over de uitbreiding van Lelystad Airport. Waarom nu? En waarover gaat die ophef? GroenLinks fractievoorzitter in de Provinciale Staten Joa Maouche duidt de ophef en legt uit wat er volgens GroenLinks moet gebeuren.

Lees verder

Oproep voor Provinciale Statenverkiezingen 2019

Mensen gezocht voor het samenstellen van een kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

In maart 2019 vinden verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Dat is een geweldige kans om het fantastische resultaat van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen (en ongetwijfeld de komende gemeenteraadsverkiezingen!) te evenaren en zodoende de provincie groener en socialer te maken. Dat resultaat is alleen sterk afhankelijk van een geweldige kandidatenlijst en een aansprekend verkiezingsprogramma.

Lees verder

‘Iedereen wil betekenisvol zijn’

Jan de Kock krijgt Gelders groen lintje uit handen van TK-lid Suzanne Kröger

Jan de Kock wint Gelders Groene Lintje 2017

Op zaterdag 9 september reikten we het Gelderse Groene Lintje uit aan iemand die ontzettend veel bijdraagt aan het behoud van natuur en milieu in onze provincie: Jan de Kock uit Culemborg. Hij ontving het lintje uit handen van GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger. Waarom is dit lintje belangrijk voor hem? Een gesprek over samenwerking en dat moment in je leven waarop je ineens het lef hebt om het allemaal anders te gaan doen.

Lees verder

Waar een wil is, is geen weg nodig

Beter Bereikbaar Wageningen

Ontstaat er de komende jaren een mobiliteitsprobleem op de campus in Wageningen? Die vraag is de inzet van een conflict tussen de gemeente Wageningen en de Provincie Gelderland. Ons Statenlid Wouter Witteveen heeft zich in dit dossier vastgebeten en hij vindt dat dit conflict voorkomen had kunnen worden: ‘We willen een gezamenlijke oplossing, waarbij niet alleen de mobiliteit gebaat is, maar ook natuur, landschap en leefomgeving behouden blijven. Wij denken bovendien dat dit nog steeds mogelijk is.’

Lees verder

Pagina's