Nieuws

GroenLinks Gelderland loopt mee met de Nacht van de Vluchteling

Wereldwijd zijn er ruim 65 miljoen mensen op de vlucht. Om kinderen, die vaak jarenlang in een kamp verblijven toekomst te bieden, zijn onderdak, medische hulp, voedsel, veilig drinkwater en onderwijs nodig. In de nacht van 17 op 18 juni lopen de Statenleden van GroenLinks Gelderland, Joa Maouche, Paul Hofman-Fransen en Wouter Witteveen, daarom mee met de Nacht van de Vluchteling: een tocht van 40 km. Ze vertrekken om middernacht in Nijmegen en hopen rond 9 uur in de ochtend aan te komen bij de finish in Arnhem.

Lees verder

Biomassa: Soms is het middel erger dan de kwaal

Samen met D66 en PvdA heeft GroenLinks de afgelopen maanden hard gewerkt om een brede meerderheid te krijgen voor een motie waarin wij zeer strikte voorwaarden stellen aan het gebruik van houtachtige biomassa voor energieopwekking.

Lees verder

GroenLinks verovert geld voor ‘zachte waarden’

Investeringsfonds van 350 miljoen verdeeld

GroenLinks onderhandelde mee over het besteden van de provinciale ‘meevaller’ van 350 miljoen. We hebben vooral ingezet op de ‘zachte waarden’ en zijn trots op wat we voor elkaar kregen. Helaas gaat er ook nog steeds veel geld naar asfalt.

Lees verder

Dichtbij de provinciale politiek

Waar gaat het over in de Staten?

Op 8 april ging de provinciale fractie in gesprek met de Gelderse leden. En die leden zijn getrakteerd op korte sessies met de Statenleden over actuele politieke thema’s. Was je er niet bij? Dan heb je iets gemist. 

Lees verder

Provincie: doe een proef met anoniem solliciteren!

GroenLinks wil kansenongelijkheid op arbeidsmarkt aanpakken

GroenLinks stelt voor dat de provincie, als grote werkgever, een proef gaat doen met anoniem solliciteren. Omdat er nog steeds geen sprake is van gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen. De resultaten van een proef in Den Haag met anoniem solliciteren zijn hoopgevend, maar de provincie steekt haar kop in het zand. 

Lees verder

Natuur waarborgen in Gelderland

GroenLinks wil waarborgen van GS voor een goede uitvoering van natuurontwikkelingsprojecten en beheer van kwetsbare natuurgebieden die door het Rijk zijn overgedragen aan de provincie. Een specifieke zorg heeft GroenLinks met betrekking tot de realisatie van natuur in de uiterwaarden, zoals in het internationale natuurreservaat De Kil van Hurwenen in de gemeente Maasdriel. Statenlid Paul Hofman-Fransen heeft daarover vragen gesteld aan GS.

Lees verder

Pagina's