Nieuws

Gevolgen van stikstofdepositie in Hulsthorsterzand

vlnr: Mirte Kruit, Paul Hofman-Fransen, Wouter Witteveen, Yvonne Klein Rouweler, Joa Maouche

Werkbezoek Statenfractie GroenLinks Gelderland

 

De Statenfractie van GroenLinks Gelderland, met Joa Maouche, Paul Hofman-Fransen, Wouter Witteveen en Evert Vermeulen, heeft op 20 december 2017 een werkbezoek gebracht aan het Hulshorsterzand. Zij wilden graag met eigen ogen zien wat de gevolgen zijn van de stikstofdepositie in dit natuurgebied. Onder begeleiding van Mirte Kruit, boswachter bij natuurmonumenten, werd het veld ingetrokken. Daarbij was ook de lijstrekker van GroenLinks Harderwijk, Yvonne Klein Rouweler aanwezig.

Lees verder

Geitenstop: Gezondheid voorop!

De provinciale staten hebben op woensdag 13 december besloten om de uitbreiding van geitenboerderijen de komende jaren onmogelijk te maken. Dit is nodig omdat onderzoek aantoont dat omwonenden een verhoogde kans hebben op longontsteking. 

 

Lees verder

‘Waarom heb ik dit eigenlijk niet eerder gedaan?’

Hans Brons (links) met Thijs van den Broek

Hans Brons, 3500ste GroenLinks-lid in Gelderland

Ligt het aan deze politiek turbulente tijden? Komt het door Jesse? Waarschijnlijk heeft elk nieuw GroenLinks-lid zijn of haar eigen verhaal. Dat zijn in Gelderland al meer dan 800 verhalen in de afgelopen twee jaar. Want zoveel leden kregen we er in onze provincie bij. Pasgeleden meldde het 3500e lid zich: Hans Brons (63) uit Wageningen. Hij stoomde direct door van ‘gewoon’ lid naar een 9e plaats op de Wageningse kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. ‘In de lokale krant stond een oproep: ‘Kandidaat-raadsleden gezocht’. Toen ging het kriebelen.’  

Lees verder

Aanpak bomenkap bij groot onderhoud provinciale wegen

Vanuit de Gelderse samenleving zijn er steeds vaker zorgen over grootschalige bomenkap langs provinciale wegen. GroenLinks en de PvdA willen daarom van GS weten op welke wijze de provincie zorg blijft dragen voor de biodiversiteit en het landschap bij de trajectaanpak van groot onderhoud aan provinciale wegen. Hierover hebben zij deze week schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder

GroenLinks Gelderland bezorgd over natuurontwikkeling

GroenLinks Gelderland is bezorgd over de natuurontwikkeling in Gelderland en vraagt opheldering van de gedeputeerde. “Hoeveel natuur is er nu precies gerealiseerd?”, vraagt statenlid Paul Hofman-Fransen zich af nadat er om administratieve redenen een negatief verschil van maar liefst 1.634 hectaren is ontstaan tussen 2015 en 2016. “Is deze natuur nu wel of niet gerealiseerd? En over welke gebieden hebben we het precies?”

Lees verder

Pagina's