Nieuws

Ook in EUREGIO meer focus op klimaatverandering

Politiek op een lager pitje in deze tijden? Ja en nee. Ja, want de fysieke vergaderingen zijn stilgelegd. Nee, want men is nu druk bezig het regelen van alternatieve vormen van besluitvorming. Zo ook voor de EUREGIO-raad, waar Statenlid Maïta van der Mark adviserend lid is namens Provincie Gelderland en deel uitmaakt van de Fractie Zonder Grenzen. 

Lees verder

Groen Werkt!......thuis, Jan ook!

Jan van der Meer

Drie weken word ook ik geacht om vooral thuis te werken. Dinsdag (17 maart) vergaderden we nog in het provinciehuis met het college van Gedeputeerde Staten, maar de komende weken gaat dit via skype. Dus ik werk nu thuis in mijn woonkamer, veelal oortjes in en maar bellen, soms met hele groepen en al of niet met beeld erbij. Het is een vreemde gewaarwording. De vergaderingen lijken ineens veel efficiënter, minder lang en mensen zijn to the point. Het zal me niks verbazen als na de coronacrisis we veel meer online gaan vergaderen. Scheelt natuurlijk ook een hoop gereis.

Lees verder

Provincie Gelderland en coronavirus

Beste mensen,

Vanwege het Corona-virus zijn alle bijeenkomsten op het provinciehuis tot 1 april opgeschort. De fractie van GroenLinks volgt de adviezen zoals die door de overheid gegeven worden en daarom zullen wij onze bijeenkomsten tot een minimum beperken. Uiteraard blijven wij via digitale media bereikbaar. 

Wij hopen dat jullie en allen die jullie lief zijn gezond blijven. 

Janet Duursma

Lees verder

Grote bedrijven in een veilig en gezonde leefomgeving

Vergunningsverlening, Toezicht en Handhaving (VTH)

EEN COMPLEXE VERHOUDING is de titel van een rapport van de Rekenkamer Oost-Nederland. Dit rapport was aanleiding voor Charlotte de Roo, Statenlid van GroenLinks Gelderland om Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) te bespreken in de Staten. Dat heeft geleid tot belangrijke besluiten die leiden tot een nog veiliger en gezondere leefomgeving in Gelderland. Let wel, dit is werk in uitvoering en nooit af.

Lees verder

Pagina's