Nieuws

GroenLinks wil een nieuw actieplan tegen stalbranden

Donderdag 27 juli kwamen er 20.000 varkens om bij een stalbrand in Erichem. GroenLinks is geschokt door het leed voor deze dieren, het leed van de veehouder en de verschrikkelijke indrukken die de hulpdiensten en omwonenden moeten hebben opgedaan. Ook al eerder dit jaar kwamen er 3.000 varkens om in een stalbrand in Nijmegen. In 2016 liep het actieplan brandveiligheid in stallen af. Hieraan is nog geen vervolg gegeven. De wettelijke regels voor de brandveiligheid van stallen zijn weliswaar in 2014 aangescherpt, maar die gelden niet voor stallen die voor 2014 zijn gebouwd. De Statenfractie van GroenLinks wil onder andere van het college weten hoe vaak stalbranden voorkomen, of de provincie bovenwettelijke eisen kan stellen aan de brandveiligheid van stallen en hoe het college een vervolg wil geven aan het actieplan stalbranden dat in 2016 eindigde.

Lees verder

Gelders Groen Lintje

Uitreiking: 9 september!!

Weet je iemand die een groen lintje verdient? Breng je lokale afdeling op de hoogte, want zij zijn op zoek naar mensen die ze kunnen nomineren voor deze prestigieuze provinciale prijs!

 

Lees verder

Girlpower: oproep!

Het aantal vrouwen in de politiek… zolang dat veel lager ligt dan het aantal mannen blijven we er aandacht voor vragen. En géven we dus aandacht aan bijvoorbeeld de drie vrouwen waarvan we nu al weten dat ze GroenLinks-lijsttrekker worden in hun gemeente. Charlotte de Roo, Cathelijne Bouwkamp en April Ranshuijsen: Girlpower!

Lees verder

De voorjaarsnota: daar hebben wij nog wel een dingetje over

De voorjaarsnota geeft een tussentijds overzicht van het lopende begrotingsjaar. We vatten hem graag even voor je samen: met een aantal maatregelen zijn we blij. Maar met een aantal ook zeker niet. We hebben nog een flink wensenlijstje én we pleiten voor meer leiderschap en lef bij de provincie!

Lees verder

GroenLinks blij met ontgasverbod in Gelderland

Onlangs stonk het weer flink in Millingen. Binnenvaartschippers zetten graag even de kleppen open om hun tank te ‘ontgassen’. Binnenkort is dat verleden tijd. De provincie heeft een ontgasverbod aangekondigd. GroenLinks heeft hier al langer op aangedrongen.

Lees verder

Pagina's