GroenLinks Gelderland wil niet dat er de komende drie jaar wordt laag gevlogen. Anne Wieggers zegt dat we niet akkoord moeten gaan om het Gelders luchtruim vogelvrij te verklaren. De uitbreiding van Lelystad Airport en het jarenlang laagvliegen zullen het welzijn en de gezondheid van onze bewoners en onze natuur ernstig aantasten.

Update: Begin oktober verschijnt er een Statenbrief en meer informatie over Lelystad Airport. Sommige partijen wachten deze informatie af voordat zij bereid zijn te stemmen over dit onderwerp. Omdat de kans op het halen van onze motie groot is wanneer wij deze tijdens de volgende Statenvergadering indienen, zullen wij dit doen op 14 november. Wordt vervolgd!

 

Alle maatregelen die wij ‘op de grond’ nemen, zoals het volgen van de PAS en het beschermen van onze natuur en recreatiegebieden, staan haaks op wat wij nu dreigen toe te staan in het luchtruim.

Ook onze bloeiende recreatiesector komt in gevaar en woningen gaan minder waard worden.

 

GroenLinks zal daarom in vergadering van Provinciale Staten op 26 september 2018 met een motie komen om op te komen voor het Gelders belang. En daarom Gedeputeerde Staten er bij het Rijk op aan te laten dringen eerst het luchtruim te herindelen, alvorens uitbreiding van Lelystad Airport toe te staan en laagvliegroutes te verbieden.