GroenLinks Gelderland loopt mee met de Nacht van de Vluchteling

Wereldwijd zijn er ruim 65 miljoen mensen op de vlucht. Om kinderen, die vaak jarenlang in een kamp verblijven toekomst te bieden, zijn onderdak, medische hulp, voedsel, veilig drinkwater en onderwijs nodig. In de nacht van 17 op 18 juni lopen de Statenleden van GroenLinks Gelderland, Joa Maouche, Paul Hofman-Fransen en Wouter Witteveen, daarom mee met de Nacht van de Vluchteling: een tocht van 40 km. Ze vertrekken om middernacht in Nijmegen en hopen rond 9 uur in de ochtend aan te komen bij de finish in Arnhem.

Aandacht voor de noden

Paul Hofman-Fransen wil met het lopen van de Nacht van de Vluchteling aandacht vragen voor de noden van deze vluchtelingen en daarvoor geld ophalen voor het goede werk van Stichting Vluchteling. Je kunt hem hierbij ondersteunen door geld te sponsoren.

Niet aan hun lot overlaten

Wouter Witteveen loopt de Nacht van de Vluchteling omdat hij de 65 miljoen vluchtelingen niet aan hun lot wil overlaten. Zij hebben huis en haard achtergelaten en maken barre tochten op weg naar een nieuw leven van vrede en stabiliteit. Hier heeft ieder mens recht op en daarom verdienen zij onze steun.

'Je gaat anders naar het nieuws kijken'

Fractievoorzitter Joa Maouche vertelt hoe hij door een persoonlijk trauma anders naar het nieuws kijkt en waarom hij gemotiveerd is om de nacht van de vluchteling te lopen: Kijk hier naar zijn oproep.

Help ons helpen

Voor 21 euro kan Stichting Vluchteling bijvoorbeeld een noodpakket voor een kind kopen.

Sponsoren kan op Nacht van de Vluchteling, sponsor GroenLinks Gelderland.