Met een verantwoordelijkheidsgevoel voor mensen hier, maar ook mensen elders op de wereld. Met zorg voor wie nu leeft, maar ook voor wie later zal leven. Dat maakt dat ik voor GroenLinks actief was.

Politiek bedrijven voor GroenLinks is het gemakkelijkste dat er is. Dat klinkt misschien flauw, maar ik meen het. Voor een GroenLinkser zijn er zijn geen moeilijke vragen, want onze antwoorden kloppen. Kloppen, want wij kijken verder dan onze eigen portemonnee, verder dan ons eigen land, verder dan vandaag of morgen. Dié oplossingen kiezen die niet in de toekomst tot nieuwe problemen zullen leiden, dat maakt onze oplossingen tot de beste. Als je dit weet, dan is politiek actief zijn voor GroenLinks dus eigenlijk het gemakkelijkste dat er is.

Mede-GroenLinksers en alle mensen die het gedachtengoed van GroenLinks een warm hart toedragen: Ik vind jullie een ok-club mensen. Met het hart op de juiste plek, verantwoordelijk en toch ook vrolijk, waar de goede dingen doen samengaat met gezelligheid. En ik vind het mooi dat ik zo lang politiek actief heb kunnen zijn voor GroenLinks.

Na ruim 10 jaar werd het tijd voor een nieuw avontuur en in de politiek kon ik dat onvoldoende meer vinden. Als ik minister van emancipatiezaken kan worden kom ik terug, maar die kans acht ik niet zo groot. Zodoende heb ik een ander avontuur gezocht. En gevonden, sinds eind februari wonen Erik en ik  in Mesles in regionaal park De Morvan, in de Bourgogne. Au bout du monde, zoals ze hier zeggen, op een plek waar de natuur bepaalt wat mensen kunnen doen, waardoor het landschap extensief beheerd wordt. En waar het ‘s nachts nog zo donker is dat je de Melkweg met het blote oog kunt zien. Hier gaan we meer zelfvoorzienend leven en hebben we ook nog een kleine camping. Kom gerust eens langs!

Dank voor de fijne samenwerking. Het ga jullie goed!

Janet Duursma, 10 maart 2022