Mijn naam is Joa Maouche (28).

Ik ben student aan de Wageningen Universiteit waar ik de master ‘Urban Environmental Management en Planning’ volg. In normaal Nederlands betekent dat zoiets als ‘stedelijk omgevingsmanagement en ruimtelijk ordening’ maar dan met een duurzame invalshoek. Momenteel schrijf ik mijn thesis over ruimtelijke ordening en de transitie naar duurzaamheid. Tijdens mijn stage bij Dienst Landelijk Gebied (DLG) van het ministerie van economische zaken heb ik gewerkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden voor een ‘biobased’ inrichting van Strijp-Groen in Eindhoven. Ik woon met veel plezier in Renkum en geniet volop van de natuur en landschappen die Gelderland mij te bieden heeft. Ik maak regelmatig tochten op de racefiets, ga hardlopen in de bossen of geniet van de open heide te paard.

Met mijn politieke ervaring, mijn rustige weloverwogen manier van politiek bedrijven en mijn passie voor duurzame ruimtelijke ordening wil ik resultaten bereiken voor GroenLinks in Gelderland. Ik ben trots op plek 3 die de kandidaten commissie voor mij in gedachten heeft, en vanaf die plek ben ik dan ook verkiesbaar.

Acht jaar geleden begon ik bij GroenLinks in Friesland, daar heb ik in het bestuur van PAL GroenLinks gezeten, en heb ik meerdere (succesvolle) campagnes gedraaid in het campagne team, onder andere als campagne leider. Ik heb DWARS in Friesland (her)opgericht en ben initiatiefnemer geweest van ‘Politiek & Jongeren Friesland’ (PJF), een samenwerkingsverband van alle politieke jongeren organisaties in Friesland om politiek dichter bij jongeren te krijgen. Landelijk ben ik bestuurslid geweest van DWARS als secretaris internationaal en procesbegeleider bij Zin in GroenLinks (ZiGL) waarmee ik vele GroenLinksers heb geholpen hun plek in onze partij te vinden.

De komende verkiezingen zullen wat mij betreft gaan over de rol die de provincie heeft bij het verduurzamen van de regionale economie. De provincie is voor veel mensen (kiezers) een vage bestuurslaag, maar is nu meer dan ooit nodig om te zorgen dat natuur, cultuur en landschappen niet tussen wal en schip raken. Het verleden heeft denk ik bewezen dat dit effectiever kan door gebruik te maken van initiatieven in de samenleving. Dit betekent dat GroenLinks in de provincie zal moeten bouwen aan een krachtig netwerk dat haar wortels diep in de maatschappij heeft zitten. Om onze doelen te bereiken moeten we het eigen initiatief van Gelderlanders faciliteren en de verschillende initiatieven met elkaar verbinden. Ik zie het als mijn doel om over 4 jaar met trots te kunnen zeggen dat GroenLinks het grootste, sterkste en meest innovatieve netwerk heeft van alle politieke partijen in Gelderland!

Mijn stijl van politiek bedrijven is er een van slimme en originele plannen bedenken op basis van de informatie die ik haal uit het netwerk dat ik hierboven beschreef. Politiek maak je niet in achterkamertjes maar met open vizier.  Resultaten boek je door open te staan voor de wensen van anderen, de mogelijke verbindingen en overeenkomsten te benoemen en samen te werken. Daarnaast zorg ik voor een helder GroenLinks geluid en zal ik de achterban betrekken bij besluitvorming en actief opzoeken om eventuele compromissen uit te leggen.

Bekijk hier mijn filmpje waarin ik me nader voorstel en lees hieronder wat de kandidaten commissie en anderen over mijn kandidatuur schrijven.

Heb je nog vragen aan mij? Mailen kan altijd naar joamaouche@gmail.com of op twitter: @jmaouche

Paul Smeulders

Wethouder GL in Helmond en voormalig lijsttrekker en fractievoorzitter in Noord-Brabant

Ik ken Joa Maouche vanuit jongerenorganisatie DWARS als een echte GroenLinkser. Joa is al jaren betrokken bij de wereld en bevlogen om die te verbeteren. Weinig mensen zijn zo slim en gedreven als Joa. Vanuit zijn studie weet hij veel over belangrijke onderwerpen in de provinciale politiek: ruimte, landbouw, natuur en mobiliteit. Daarmee is Joa echte echt 'groene’ GroenLinkser, daarvan kunnen er niet genoeg in Provinciale Staten zitten! Ik hoop dat de leden van GroenLinks in Gelderland hem de derde plek gunnen: daar krijgen jullie zeker geen spijt van!

Eline van Nistelrooij

Oud voorzitter van DWARS GroenLinkse jongeren

Ik ken Joa als iemand die een politiek krachtenveld goed kan overzien, de nuance zoekt en tegelijkertijd moeilijke beslissingen niet uit de weg gaat. Joa uit zijn standpunten begrijpelijk en duidelijk en weet ook vaak de grappige noot te vinden en je zo voor zich te winnen. Joa is een van de meest integere mensen die ik ken en iemand op wie je altijd kan bouwen. Hij werkt heel coöperatief en blijft sparren en vragen stellen om tot betere resultaten te komen. Ik ben ervan overtuigd dat Joa een uitstekend politicus zal zijn en als ik in Gelderland zou wonen, zou ik wel weten waar mijn stem heen gaat!

Irona Groeneveld

Oud fractievoorzitter GroenLinks Friesland

ik heb Joa leren kennen toen ik fractievoorzitter was van GroenLinks in Provinciale Staten van Fryslân. Joa heeft vol enthousiasme Dwars Fryslân opgezet met een groepje gelijkgestemden. Joa's kenmerk was daarbij weten waar hij heen wil, daar plannen voor maken en ludieke activiteiten bedenken, altijd vanuit een maatschappelijk thema.

Daarnaast was Joa een onvermoeibaar campaigner voor PAL/GroenLinks in Leeuwarden, rond de gemeenteraadsverkiezingen. Hij organiseerde acties, flyerde en ging bij de deuren langs en met mensen in gesprek over de groene en linkse thema's die in Leeuwarden speelden.

Humor, met inhoud en in gesprek met mensen. Dat is Joa.   Een creatieve bouwer en een dijk van een kandidaat voor Provinciale Staten van Gelderland!