Joep Langeveld

GroenLinks kan in Gelderland het verschil maken! Opgegroeid in Doetinchem en wonende en studerende in Wageningen ben ik nu ruim 10 jaar actief binnen onze mooie partij. Ervaring deed ik onder meer op als secretaris Ruimtelijke ordening en Milieu in het landelijk bestuur van DWARS. Vanuit mijn opleiding Milieuwetenschappen heb ik een solide inhoudelijke achtergrond in de groene dossiers.

Het zijn juist deze ruimtelijke vraagstukken waarin GroenLinks een echt groene en linkse keuze maakt. Hierin richt ik mij speciaal op de regio en de kleine steden, waar het verschil gemaakt kan worden; met krimp als kans voor kleine kernen, of in het Kleine-Stedenbeleid. Maar bijvoorbeeld ook in het vervoer, door te kiezen vóór dubbel spoor naar de Achterhoek en tégen meer goederenvervoer over de IJssellijn.

Als provinciaal vertegenwoordiger wil ik graag een speerpunt maken van het contact met de afdelingen. Ik ben een pragmatisch idealist gericht op concrete resultaten. Zowel als kandidaat en als campagneleider zal ik ervoor gaan om met ons team het verschil te maken!

Ik ben verkiesbaar vanaf plek 4. Ik hoop op jouw steun voor ook een kandidaat met binding met de regio! Zie hieronder ook wat anderen over mijn kandidatuur schrijven .

Heb je nog vragen aan mij? Mail mij dan op joeplangeveld@gmail.com. Of vind mij op mijn campagne-Facebook; https://www.facebook.com/joeplangeveldGL

 

Lara de Brito

Wethouder in Wageningen voor GroenLinks

De kandidatencommissie herkende het en ik kan het zonder meer onderschrijven: Joep is een politiek talent. Jong maar zeker niet blanco. Joep zet zich al jaren in voor DWARS en GroenLinks. Het gedachtegoed van GroenLinks kan hij wel dromen. Ook in de praktijk kan hij er mee uit de voeten, Joep weet de kracht en de kwetsbaarheid van de ideeën van GroenLinks naar concrete politieke acties te vertalen. Naast zijn gedegen inhoudelijke kennis vind ik het feit dat Joep sterk strategisch opereert wellicht wel het meest opvallend. Timing en communicatie zijn alles in de politiek. Als journalist en trainer let ik daar automatisch op, het viel me direct op dat Joep ook die logica goed begrijpt en bovendien in staat is om het zodanig in te zetten dat het tot resultaat leidt. Joep is een geboren campaigner, die in campagnetijd erg energiek is. In Wageningen weten we dat het tot bijzondere resultaten leidt. Dankzij de inzet van Joep en een club actieve studenten is het gelukt om in Wageningen tijdens de laatste lokale verkiezingen als grootste uit de bus te komen bij studenten. In de stad waar Alexander Pechtold woont en burgemeester is geweest, werd iets bijzonders neergezet door een stevige slimme studentencampagne. En dan iets over de persoonlijkheid van Joep. Zeker niet onbelangrijk, want Joep is zeer prettig in de omgang. Met zijn respectvolle en gebalanceerde benadering is hij goed in staat om anderen mee te nemen in zijn argumentatie en straks ook in de politieke arena meerderheden te creëren. Joep verdient het om in de top van de lijst te staan en Wageningen verdient een kandidaat in de top van de lijst. Wil je Joeps talent recht doen en tegelijkertijd de geografische balans en diversiteit verbeteren? Dat kan eenvoudig door hem op de lijst te laten stijgen.

Christel van Eck

Voorzitter DWARS Wageningen

Joep is een buitengewoon harde werker met een hart voor duurzaamheid. Bij DWARS heb ik Joep leren kennen als iemand waar je altijd op kunt bouwen en die op ingewikkelde momenten met innovatieve en vrijzinnige ideeën komt. Joep is een echte teamplayer met wie ik met veel plezier samenwerk. Zijn grote kennis in groene dossiers en zijn strategisch inzicht maken hem zeer waardevol voor de fractie.