Nelson Verheul, 41 jaar. Getrouwd en trots op zijn 4 prachtige kinderen

“Ik wil werken aan een groene en gezonde leefomgeving met ruimte voor duurzame energie en een openbaar vervoer dat voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en schoon is. Dan is de provincie – als regisseur van de openbare ruimte -  dé overheidslaag waar we als GroenLinks echt aan de slag moeten. Ik vind het dan ook een eer om dit nieuwe  team aan te voeren. Gelderland verdient namelijk een sterk GroenLinks.”

Achtergrond

GroenLinks, de partij waarvan de  idealen naadloos aansluiten bij mijn eigen levensdoelen: werken aan een mooie gezonde en groene leefomgeving waarin oog is voor elkaar en de zachte waarden minstens zo belangrijk zijn als de harde economische werkelijkheid. Daarom is het zo belangrijk dat GroenLinks goed vertegenwoordigd is in de provinciale staten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er geïnvesteerd wordt in een groen en sociaal Gelderland. Daar zet ik me de komende vier jaar graag keihard voor in!

Opgevoed en opgegroeid in het prachtige Betuwse dorpje Varik. Door de schoonheid van de omgeving, het rivierengebied, bewust geworden van belang natuurwaarden en mede hierdoor in Nijmegen Beleidswetenschappelijke milieukunde gaan studeren. Deze studie gaf me die noodzakelijke achtergrondkennis om te begrijpen dat de wijze waarop ons (mondiaal) economisch systeem is ingericht, niet duurzaam is. Het kan onmogelijk stand houden binnen de draagkracht van de aarde. De gevolgen van dit onduurzame handelen, zien we steeds meer om ons heen: klimaatverandering, ontbossing, leeggeviste zeeën, achteruitgang van biodiversiteit en verontreiniging van de levensbronnen water, aarde en lucht.

Om daadwerkelijk iets te doen aan deze problemen ben ik direct na mijn studie als beleidsambtenaar bij het toenmalige ministerie van VROM, (nu Infrastructuur en Milieu) gaan werken. Daar werk ik ook nu nog steeds met veel plezier aan nationale en de mondiale klimaatvraagstukken. Dat gaat met kleine stappen en over de zeer lange termijn. Omdat ik ook graag in mijn directe omgeving en op de korte(re) termijn mijn steentje bij wilde dragen, ben ik 4 jaar geleden de politiek ingestapt.

De afgelopen jaren heb ik als Statenlid mijn kennis en passie ingebracht in de commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie. Daar ingezet op onder andere het versnellen van de energietransitie, stimuleren innovatieve duurzame ondernemers, beperken van aanleg (rond) wegen en robuuster maken van het openbaar vervoer.

Deze kennis en ervaring hoop ik ook de komende vier jaar te benutten om samen met ons GroenLinks team veel van onze idealen te verwezenlijken!

Wil je meer over me weten: volg me op twitter.