Oproep voor Provinciale Statenverkiezingen 2019

Mensen gezocht voor het samenstellen van een kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

In maart 2019 vinden verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Dat is een geweldige kans om het fantastische resultaat van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen (en ongetwijfeld de komende gemeenteraadsverkiezingen!) te evenaren en zodoende de provincie groener en socialer te maken. Dat resultaat is alleen sterk afhankelijk van een geweldige kandidatenlijst en een aansprekend verkiezingsprogramma.

De kandidatencommissie legt volgend jaar aan de Gelderse GroenLinks-leden een lijst voor van mensen die GroenLinks goed kunnen vertegenwoordigen. Een programmacommissie gaat aan de slag met  een verkiezingsprogramma, dat ze vervolgens aan de leden voorlegt.

Op de ledenvergadering van aanstaande november doen we als bestuur een voorstel voor beide commissies. We gaan ook alvast op zoek naar leden die daarvoor waardevol zouden zijn. Maar we kennen natuurlijk niet alle leden van Gelderland en willen geen tunnelblik! Mocht je daarom deel willen nemen aan het selecteren van kandidaten of het mee samenstellen van een programma, dan is dit je kans om ons te overtuigen: meld je bij ons!

Waar zijn we naar op zoek?

  • Voor de programmacommissie zijn we op zoek naar leden die in elk geval aansprekende en vernieuwende ideeën hebben, een breed netwerk op typische GroenLinks-terreinen hebben  en goed kunnen schrijven. Ook bekendheid met het GroenLinks gedachtegoed en standpunten zijn nodig.
  • Voor de kandidatencommissie zoeken we leden met mensenkennis, die op basis van een motivatiebrief, CV en aanvullend gesprek een team mee kunnen samenstellen. Daarvoor is ook nodig dat je goed weet wat er bij het vervullen van de rol van Statenlid komt kijken en wat er nodig is om in een team te functioneren.

Beide functies kosten aardig wat tijd en vragen een bepaalde flexibiliteit voor de avonduren en weekenden. Beiden zijn vrijwilligerswerk. Je kunt je aanmelden bij: bestuurgelderland@groenlinks.nl