Inclusiviteit omvat meerdere dingen. Eén ding is het zichtbare deel, zoals een fysieke beperking. En het aanleggen van verlaagde haltes in het openbaar vervoer. Maar meer en meer groeit het besef dat het onzichtbare gedeelte - onze vooroordelen en stereotypen – net zo goed moet worden aangepakt. Zij beïnvloeden namelijk hoe wij de ander en diens talenten zien.

 

Daarom vroeg Maïta van der Mark namens GroenLinks Gelderland om het instrument ‘diversiteitsscan’ toe te voegen aan het meerjarig Beleidsplan Arbeidsmarkt en Onderwijs.

Bias en stereotypen kunnen ons handelen, ons begrip en onze beslissingen onbewust beïnvloeden en uiteindelijk leiden tot ongelijkheden. Bijvoorbeeld door stereotype man-vrouw beelden rondom werk en zorg. Of stereotype beelden rondom oudere versus jongere werkzoekenden.

 

Een diversiteitsscan toetst een beleidsprogramma op bias (vooronderstelling) en stereotypen. En voorkomt dat we onbedoeld en onbewust bepaalde groepen mensen niet meenemen in de verdere uitvoering van dit beleid. Terwijl we iedereen nodig hebben voor een mooi en sociaal Gelderland!

 

De Gedeputeerde Peter Kerris heeft toegezegd dat het eerste kennisatelier in dit meerjarig programma over het thema ‘Inclusie’ zal gaan, met daarbinnen ook aandacht voor de rol van ‘bias’ en ‘stereotypen’. De fractie blijft dit onderwerp nauwlettend volgen!