Voortgang Fairtrade in Gelderland

Deze week is het Fairtradeweek. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Daarom wil GroenLinks juist deze week informeren naar de vorderingen die zijn gemaakt om van Gelderland een Fairtradeprovincie te maken. Immers, een jaar geleden werd een motie van GroenLinks en D66 door PS aangenomen met dit doel. 

Fairtradeprovincie zijn houdt onder andere in dat we bij ons inkoopbeleid rekening houden met de principes van eerlijke handel, dat we de gemeenten in onze provincie stimuleren om Fairtradegemeente te worden en dat we het signaal afgeven aan onze inwoners dat we de principes van eerlijke handel onderschrijven. Zo zorgt ook onze provincie ervoor dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden zelf hun levensomstandigheden kunnen verbeteren en kunnen bouwen aan een eerlijke toekomst.

GroenLinks en D66 zullen in de rondvraag van de commissie BOC vragen stellen over de vorderingen van Gelderland als Fairtradeprovincie. GroenLinks wil dat de provincie resultaten laat zien en ook dat de provincie daarin samenwerkt met andere Fairtradeprovincies en –gemeenten.