Jan van der Meer over zijn portefeuille: ‘In deze bestuurlijke periode wil ik de regio’s ondersteunen bij het op tafel leggen van een goed bod voor de Regionale Energiestrategieën. De verandering van fossiele brandstoffen naar duurzame hernieuwbare energie is een transformatie die van grote invloed is op onze samenleving. De tijd van praten en discussie daarover is voorbij. We moeten vooral vaart maken en uitvoeren. Hierin wil ik het verschil maken.

De komende 4 jaar gaan we samen met Overijssel en Flevoland grote concessies trein en bus aanbesteden en de vervoerders uitdagen een forse stap te maken naar duurzamer openbaar vervoer. Uiteraard met een goede service voor de reizigers en een stipte dienstregeling.

Jan van der Meer begon zijn politieke carrière als raadslid en was vervolgens wethouder in Nijmegen, warmteregisseur in de Metropoolregio Amsterdam en daarna wethouder in Eindhoven.

Verantwoordelijk voor

Klimaat en energie, milieu en gezondheid, openbaar vervoer, gebiedsagenda Cleantech Regio, rivierklimaatpark IJsselpoort, slimste weg, klimaatverbond, herstructurering tuinbouw vz. DB, omgevingsdienst Nijmegen vz. DB.

  • Energietransitie
  • Klimaat
  • Milieu en Gezondheid
  • Openbaar Vervoer