Vanaf 2001 ben ik lid van en actief voor GroenLinks. 12 jaar raadswerk : 4 jaar als commissielid, 4 jaar raadslid, 4 jaar fractievoorzitter; met een GL-wethouder en ook vanuit de oppositie.  Vanaf 2014 als afdelingsbestuurslid en voorzitter in Renkum en als provinciaal bestuurslid, penningmeester en sinds eind 2019 als voorzitter.

In Gelderland is een flinke groei in actieve leden in 30 afdelingen met bijna 4500 leden. In 38 gemeenten met raadsleden en in 16 met in totaal 19 wethouders. De provinciale politiek heeft veel meegemaakt de afgelopen jaren. Sinds 2019 is er een fractie van 6 statenleden en een gedeputeerde We hebben veel gedaan om de lokale afdelingen te ondersteunen voor hun inhoudelijke en campagne activiteiten met leden. We staan voor een verdere uitbouw van onze beweging in Gelderland, met jongeren samen, in alle gemeenten en een definitieve doorbraak in de volle breedte van het Gelders bestuur, om nu echt sociaal, groen en klimaatneutraal te worden. Ik zet mijn ervaring samen met de bestuursleden daar heel graag voor in en blijf me er zelf ook weer verder mee ontwikkelen.

Ik ben geboren in Den Haag, heb gestudeerd in Wageningen, werk als landelijk secretaris van de CAO Sociaal Werk en maak met sociale partners plannen voor een betere arbeidsmarkt in die sector. Verder ben ik actief op het terrein van Fairtrade, Global Goals en duurzame consumptie.

Elke Gelderse gemeente is niet alleen in de regio, in de provincie en ook niet alleen in Nederland. Dus over en weer van elkaar leren, elkaar ondersteunen in de opbouw in de partij, en een sterke rol in de partij op landelijk niveau draagt bij aan de GroenLinkse beweging. Het vinden van verbindingen met maatschappelijke organisaties, het opsporen van nieuwe kiemen van zelforganisatie, van die plekken waar zichtbaar wordt dat sociaal en solidair en groen en duurzaam een eenheid zijn, daar zet ik me graag samen met jullie voor in.

Monique van Gerwen

Tel 06-24502579

E-mail: monique.van.gerwen@planet.nl

Contactpersoon voor de afdeling Rheden en Rozendaal, De Liemers, Nijmegen, Arnhem, Wageningen, Ede.