Vanaf 2001 ben ik lid van en actief voor GroenLinks. 12 jaar raadswerk : 4 jaar als commissielid, 4 jaar raadslid, 4 jaar fractievoorzitter; de eerste 8 jaar met een GL-wethouder en de laatste 4 jaar vanuit de oppositie. In 2014 heb ik het raadsstokje met plezier aan een nieuwe fractie overgedragen en sindsdien zit GroenLinks, nu zelfs als grootste partij in de raad en het college. Vanaf april 2014 ben ik afdelingsbestuurslid en voorzitter geweest in Renkum en vanaf mei 2014 ook als provinciaal bestuurslid, na 2jaar ook als penningmeester en nu voorzitter..

Ik heb al flink wat meegemaakt, buiten en binnen de politiek. Er is een flinke groei in actieve leden en raadsleden en wethouders en ook de provinciale fractie heeft veel meegemaakt de afgelopen jaren. Nu zitten we voor het eerst in het college met een gedeputeerde en met een grote fractie. De provinciale afdeling is gegroeid in 5 jaar van 2500 naar bijna 3900 leden. We hebben veel gedaan om de lokale afdelingen te ondersteunen en in steeds meer gemeenten doen we mee met de gemeenteraadsverkiezingen. met inhoudelijke en campagne activiteiten met leden. De komende jaren staan we voor een verdere uitbouw van onze beweging in Gelderland, met jongeren samen, in aal gemeenten en een definitieve doorbraak in de volle breedte van het Gelders bestuur, om nu echt sociaal, groen en klimaatneutraal te worden. Ik zet mijn ervaring samen met de bestuursleden daar heel graag voor in en blijf me er zelf ook weer verder mee ontwikkelen.

Ik ben geboren in Den Haag, heb gestudeerd in Wageningen, werk als landelijk secretaris van de CAO Sociaal Werk en maak met sociale partners plannen voor een betere arbeidsmarkt in die sector. Verder ben ik ook actief als voorzitter van de Fairtradewerkgroep gemeente Renkum en van een klimaattafel duurzame consumptie.

Elke Gelderse gemeente is niet alleen in de regio, de provincie en ook niet alleen in Nederland. Dus over en weer van elkaar leren, elkaar ondersteunen in de opbouw in de partij, het vinden van verbindingen met maatschappelijke organisaties, het opsporen van nieuwe kiemen van zelforganisatie, van die plekken waar zichtbaar wordt dat sociaal en solidair en groen en duurzaam een eenheid zijn, daar zet ik me graag samen met jullie voor in

Monique van Gerwen

Tel 06-24502579

E-mail: monique.van.gerwen@planet.nl

Contactpersoon voor de afdeling Rheden en Rozendaal, De Liemers, Nijmegen, Arnhem, Wageningen, Ede.