Wat doe jij als Digitale Media Medewerker?

Ik maak content voor de sociale kanalen en zorg dat tekst voor de website leesbaar en toegankelijk is.

Ik begon met kijken wat andere Gelderse partijen op sociale media doen, de aantallen volgers naast elkaar zetten en kijken waar voor GroenLinks nog kansen liggen. Ik wil dat onze kanalen helemaal klaar zijn voor wanneer mensen zich in het voorjaar weer meer met politiek gaan bezighouden. Laten zien wat er gebeurt binnen de partij, een combinatie van ideologische boodschap, sfeer en leuke activiteiten.

Er is een grote afstand van mensen tot de politiek, zeker tot de provincie. Wat is het allerbelangrijkste om in contact te blijven met de achterban?

Richt je op de buitenstaander en beperk je tot de hoofdlijn. Mijn leraar zei voor een toets altijd: “Ik weet alles, maar ik weet nog niks, dus leg me alles uit,” Zo doe ik het ook bij social media. Driekwart van de mensen volgen de politiek niet. Die weten niet waar je mee bezig bent en lezen jouw bericht zonder de context te kennen. Voor die lezer schrijf je.

Beperk je tot de hoofdlijn en laat de bijzaken weg. Mensen die wel het naadje van de kous willen weten, gaan wel op zoek naar die nuances in de diepere krochten van de politiek.

Er zijn niet veel jonge mensen in de politiek. Wat kan een afdeling doen om jonge mensen te betrekken?

Als je als tiener in een omgeving met alleen maar vijftigers terecht komt, is dat minder aansprekend. Jonge mensen vinden het ergens gezellig als er nog meer jonge mensen zijn. Dus als je helemaal geen jongeren in je fractie of op een actieve plek in je partij hebt, moet je daar actief naar op zoek. Ergens een ingang vinden, ze enthousiasmeren, e hoog op de lijst zetten, ze helpen om zich te ontwikkelen. Ruimte geven aan talent, ook al hebben ze nog geen ervaring.

Wat wil jij bereiken op deze plek?

Ik wil jongeren meer betrekken bij gemeentelijke en Provinciale politiek. Wij hebben als GroenLinks niet meer het jeugdige elan dat we een paar jaar geleden hadden, wat Volt en Bij1 nu wel hebben. Zelfs D66 weet een soort vibe te krijgen waarmee ze jongeren meer aanspreken. We verliezen nu in de beeldvorming.

Werken aan diversiteit en inclusiviteit is volgens mij dé manier om daar wat aan te doen. Dan moet je niet in de valkuil trappen dat als je één persoon van kleur in je afdeling hebt, je die op elke foto zet. Het gaat niet om hoe inclusief het eruit ziet, maar om hoe inclusief het ís. Het is aan ons om elke groep in de samenleving proberen aan te boren. Dat is waar wij als GroenLinks voor staan.