De leden hebben in het ledenreferendum haar met grote overmacht benoemd tot lijsttrekker, zo is op het GroenLinks zomerfestival op 9 juli bekend gemaakt. 

Over haar benoeming zegt Charlotte de Roo: “Ik heb er enorm veel zin in om de komende maanden en de komende periode voor GroenLinks in de Staten de kar te trekken. We gaan in Gelderland aan het werk met de uitdagingen van de klimaat-, natuur- en stikstof crises. GroenLinks gaat voor beter klimaat, meer natuur en anders boeren en dat kunnen we alleen maar samen bereiken.”

GroenLinks Gelderland is erg blij met zo’n lijsttrekker. Charlotte de Roo is 56 jaar, woont in Oosterbeek en heeft ruime ervaring in het werken voor het Europees Parlement, de EU koepel van consumentenbonden,  in de Renkumse gemeenteraad, in de Staten en in de Gelderse coalitie.

Charlotte de Roo is in de politiek actief om het kwetsbare in onze wereld te beschermen: natuur, klimaat, dieren, kinderen en mensen. “Ik ga mijn uiterste best doen voor een geweldig verkiezingsresultaat. We gaan voor zeven zetels. Groen, gezond en gelukkig leven in Gelderland is ons doel. Met alle leden en kiezers in Gelderland gaat dat lukken.”