Naast de uitreiking van het programma en een praatje van campagneleider spraken ook lijsttrekker Charlotte de Roo en kandidaat-Eerste Kamerlid Lara de Brito tijdens de bijeenkomst. 

De inzet van Charlotte voor deze campagne is: Als dé groene partij staan we klaar om deze verkiezingen te winnen. Wij bieden perspectief voor een gezonde natuur en duurzame landbouw, met oplossingen om de klimaatveranderingen onder controle te houden en Gelderland leefbaar te houden voor dorpen en steden met goed OV en betaalbare woningen.

Veel nieuwe rechtse partijen steken hun lelijke kop op, ze willen terug naar vroeger en ontkennen de problemen waar we voor staan. Dat moeten we niet laten gebeuren. Wij hebben een goed verhaal en een sterk team! We gaan naar de kiezers met Groen, Gezond en Gelukkig in Gelderland.

Lara de Brito vertelde over deze verkiezingen: Deze verkiezingen gaan niet alleen over de toekomst van de provincie maar ook over de toekomst van ons land. Met één en dezelfde stem kun je als kiezer de toekomst van beiden bepalen. Als de gezamenlijke senaatsfractie van PvdA en GroenLinks de grootste wordt, dan is een linkse doorbraak dichterbij dan je denkt.

Als laatste werd het programma aangeboden aan de lijsttrekker. Het programma met alle plannen van GroenLinks voor een Groen, Gezond en Gelukkig Gelderland vind je hier.