Het bestuur van GroenLinks Gelderland nodigt alle Gelderse leden van harte uit voor een ledenbijeenkomst over 'militaire interventies' op zaterdag 20 september. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met ons wetenschappelijk bureau De Helling en is onderdeel van een serie bijeenkomsten over dit onderwerp.

Voorafgaand aan de discussie over militaire interventies bieden wij een workshop social media aan. Dus als je wil leren hoe je social media effectief in kan zetten, dan is deze workshop zeker interessant. De workshop wordt verzorgd door Irene Korff (Interim coördinator online media Landelijk Bureau).

De locatie van de bijeenkomst is De Lommerd, Spijkerstraat 185a in Arnhem. Deze bevind zich op loopafstand van station Arnhem Velperpoort. Klik hier voor een routebeschrijving. Vanaf Arnhem CS is De Lommerd overigens ook prima bereikbaar via deze route.

Het programma van de dag ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

Vanaf 12 uur: Inloop met koffie en thee
12.30 uur - 14 uur: workshop social media
14 uur - 14.30 uur: pauze met koffie en thee
14.30 uur - 16.30 uur: discussie over militaire interventies

Het al dan niet toestemming geven voor deelname aan militaire interventies, of vredesmissies, is een zware verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid is belegd bij de Tweede Kamer. Voor GroenLinks zijn dit soort beslissingen complex. Het zit 'in de genen' van ons als GroenLinksers, dat we zeer kritisch zijn over de optie om met wapens een conflict te willen oplossen. Tegelijkertijd willen we opkomen voor mensen in de wereld die met geweld op grove wijze worden onderdrukt. Ons gevoel van verantwoordelijkheid en solidariteit roept om niet afzijdig te blijven.

Kijkend naar de toekomst zal het zo blijven dat onze Kamerleden soms dit soort afwegingen moeten maken. Hoe willen wij, als leden van GroenLinks en sympathisanten, dat onze vertegenwoordigers omgaan met de dilemma's die bij dit soort beslissingen spelen? Welke afwegingen zouden onze vertegenwoordigers moeten maken, welke afweging maken we zelf?

Dat zijn de vragen die we stellen tijdens een serie bijeenkomsten over militaire interventies door het hele land. Deze bijeenkomst in Gelderland wordt georganiseerd door het provinciale bestuur, in samenspraak met het Partijbestuur. We praten met elkaar aan de hand van de startnotitie over het onderwerp. Tegelijkertijd is er de mogelijkheid om je in de discussie te mengen op de website van Bureau De Helling.

16.30 uur - 17 uur: napraten

Ben je van plan op 20 september aanwezig te zijn, dan zouden we het op prijs stellen als je je aan zou willen melden. Uiteraard is het mogelijk om slechts één van de twee onderdelen van de dag mee te maken, dus meld ook even welk deel van de dag je aanwezig zal zijn. Aanmelden kan via bestuurgelderland@groenlinks.nl